Tengerparti utazások és nyári programok
14.990 Ft-tól

Részletek

Last Minute  utazások
utolsó helyek

Részletek

Olaszország busszal
körutazás és nyaralás

Részletek

Horvátországi utazások
14.990 Ft-tól

Részletek

Nosztalgia Isztambulban - Bizánc öröksége

Törökország, Isztambul, Isztambul
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Indulás: 2022-09-24-tól
2022-09-29-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
149900.00 Ft/fő, Kétágyas szoba , Program szerint, 2 felnőtt
Kiválaszt
Indulás: 2022-09-24-tól
2022-09-29-ig
Szobatípus: Háromágyas
Időtartam: 5 éj
Ár:
149900.00 Ft/fő, Háromágyas, Program szerint, 3 felnőtt
Kiválaszt
Indulás: 2022-09-24-tól
2022-09-29-ig
Szobatípus: Egyágyas szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
203900.00 Ft/fő, Egyágyas szoba, Program szerint, 1 felnőtt
Kiválaszt

Leírás

Leírás: A törökök szerint csodák nemcsak a szultánok korában történtek Isztambulban. Azt mondják, elég megnézni a lenyugvó napfényben a minaretekkel tűzdelt Aranyszarv-öblöt, és kiderül, itt találták fel a csodát.

Ellátás: 3x félpanzió + 2x reggeli

Közlekedés: Autóbusszal

Kedvezmények: 1. nap: Indulás Miskolcról a kora hajnali órákban. Érkezés Budapestre, majd innen folytatjuk utunkat. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Este a tranzitszállás elfoglalása Szófia környékén.

2. nap: Reggeli után látogatás Rodostóban, itt töltötte száműzetését II. Rákóczi Ferenc bujdosótársaival. A Rákóczi ház és az emlékmúzeum meglátogatása után a Márvány-tenger mentén tovább utazás Isztambulba. Délután érkezés, szállás elfoglalása, esti séta, szabadprogram. Vacsora a szálláson.

3. nap: Reggeli után városnézés az egykori Konstantinápolyban. A "Kelet kapujának" is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat: mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Egyedülálló a Kék mecset, az 1500 éves Aya Sophia székesegyháza - az egykori bazilika - később mecset, ma múzeum és egyben a város jelképe. Sokáig a világ legnagyobb katedrálisaként tartották számon. Meglátogatjuk a Topkapi palotát is, mely a 15. És a 19. század között a szultánok lakóhelyéül szolgált. Az épületegyüttesből kiemelkedik az egykori hárem és a birodalmi kincstár. A Hippodrom alatt a föld mélyén vár még egy igazi szenzáció az "elsüllyedt palota" a Cisterna Basilica, mely az ókorban víztározóként funkcionált. Visszautazás a szállásra. Vacsora.

4. nap: Reggeli után kincsvadászat a Nagy Bazárban! Kihagyhatatlan élményt jelent a Nagy Bazár és az Egyiptomi Bazár (Fűszer Bazár) több kilométeres labirintusában bolyongani. Szabad program, vásárlás. Délután kirándulási lehetőség Európából Ázsiába, séta az ázsiai oldalon, ahol lehetőségünk lesz kipróbálni egy igazi török teázót is. Esti fakultatív program: fergeteges török est zenével, hastánccal, korlátozott italfogyasztással. Visszarepülünk 1000 évvel az időben! Vacsora a szálláson.

5. nap: Reggeli után elhagyjuk Isztambult és utunk Belgrád-ba vezet. Egy rövid séta keretein belül ismerkedünk a várossal, melynek egyik fő látványossága a vár. Az egykori nándorfehérvári vár a magyar történelemnek is fontos helyszíne volt, így magyaroknak szinte kötelező megtekinteni. A vár falairól gyönyörű kilátás nyílik a Szávára. Tranzitszállás elfoglalása.

6. nap: Reggeli után elhagyjuk szállásunkat, majd egy rövid városnézésre indulunk. Megtekintjük a Nemzeti Színházat, a Királyi Palotát és az Óvárost. Egy rövid szabadprogram után hazaindulunk. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés az esti órákban.

Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?torokorszag


Hasonló ajánlatok