Last Minute  utazások
utolsó helyek

Részletek

Akciós olaszországi utazások

Részletek

Horvátországi utazások
19.990 Ft-tól

Részletek

Olaszország busszal
körutazás és városlátogatás

Részletek

Tengerparti utazások és nyári programok
- buszos nyaralás 2024 -

Részletek

Olaszország

Olaszország (hivatalosan az Olasz Köztársaság;) független ország Dél-Európában, amely magába foglalja a Pó folyó völgyét, az Appennin-félszigetet és a Földközi-tenger két legnagyobb szigetét, Szicíliát és Szardíniát illetve számos kisebb szigetet. Észak-nyugatról Franciaország, északról Svájc és Ausztria, észak-keletről Szlovénia, nyugatról az Adriai-tenger, délről a Jón és Földközi-tenger, keletről pedig a Tirrén és a Ligur-tenger határolja. Az országon belül található két enklávé, San Marino és a Vatikán, de Olaszországnak exklávéja is van, méghozzá Svájcban Campione d’Italia néven.

Mint a hatalmas kiterjedésű Római Birodalom központja egyedülálló régészeti, kultúrális és irodalmi örökséggel rendelkezik. Az Appennini-félszigeten bontakozott ki a középkori humanizmus és reneszánsz is. Ez továbbá segítette a politikabölcselet, filozófia és művészet fejlődését olyan kiemelkedő gondolkodók munkái által, mint Machiavelli, Dante, Leonardo da Vinci és Galileo Galilei.

A híres olasz művészek közé tartozik, csak néhány példát sorolandó, Giotto, Botticelli, Michelangelo, Tuntoretto, vagy Caravaggio. Nem kevésbé ismert operaszerzők Verdi és Puccini, filmrendező Federico Fellini is Olaszország szülötte.

Az olasz konyha, Nápoly és Calibria pikáns ízeivel, Liguria pesto különlegességeivel, vagy az olasz Alpok rizottó és sajtételeivel az egyik legkifinomultabb és változatosabb Európában.

Olaszország körutazás - Nyaralás busszal Olaszországban - Akciós Olasz utak

További ajánlataink