Last Minute  utazások
utolsó helyek

Részletek

Akciós olaszországi utazások

Részletek

Horvátországi utazások
19.990 Ft-tól

Részletek

Olaszország busszal
körutazás és városlátogatás

Részletek

Tengerparti utazások és nyári programok
- buszos nyaralás 2024 -

Részletek

Horvátország

Horvátország (hivatalosan Horvát Köztársaság) közép-európai állam a Balkán-félszigeten. Északnyugatról Szlovénia, északról Magyarország, keletről Szerbia, valamint Bosznia-Hercegovina, délkeleten pedig egy rövid szakaszon Montenegró határolja. Délnyugaton az Adriai-tenger alkotja természetes határát.

Fővárosa és egyben legnagyobb városa: Zágráb. Nagyobb (100 000 lakos feletti) városai még – a népesség szerint csökkenő sorrendben – Split, Fiume, Eszék. Szárazföldi területe: 56 594 km2. Népessége: 4,29 millió fő. Éghajlata: A szárazföld belsejében kontinentális, a tengerpart mentén pedig mediterrán.

Horvátország parlamentáris demokrácia, a hatalom a országgyűlés (törvényhozás), a kormány és a miniszterelnök (végrehajtás), valamint az önálló bíróságok (igazságszoltáltatás) között oszlik meg.

Sok látogatót vonzanak az ország hegyei és tengerpartjai. Horvátországhoz több, mint 1200 sziget tartozik, melyek közül tartósan csak 48 lakott.

Itt található Európa egyik legszebb természeti látványossága, a Plitvicei-tavak. Páratlan szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága miatt ezt a területet már 1949-ben nemzeti parkká nyílvánították, majd 1979-ben a vidék rákerült az UNESCO természeti világörökségi listájára.
Területén több védett állatfaj megtalálható, mint a medve, farkas, vidra, fülesbagoly.
Különleges látnivalói közé tartoznak karsztbarlangjai is, a Nagy-barlang, a Fekete-barlang és a Tónimfa-barlang.

Horvátországi körutazás - Nyaralás busszal Horvátországban - Horvát akciós utak

További ajánlataink