Last Minute  utazások
utolsó helyek

Részletek

Tengerparti utazások és nyári programok
- buszos nyaralás 2023 -

Részletek

Olaszország busszal
körutazás és városlátogatás

Részletek

Horvátországi utazások
19.990 Ft-tól

Részletek

Szicília az álmok szigete

Olaszország, Szicília, Körutazás Szicíliában
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Busz
 • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás, Üdülés - nyaralás
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Indulás: 2023-08-25-tól
2023-09-02-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba társítással
Időtartam: 8 éj
Ár:
149990.00 Ft/fő, Kétágyas szoba társítással, Reggeli, 2 felnőtt
Kiválaszt
Indulás: 2023-08-25-tól
2023-09-02-ig
Szobatípus: Háromágyas
Időtartam: 8 éj
Ár:
149990.00 Ft/fő, Háromágyas, Reggeli, 3 felnőtt
Kiválaszt
Indulás: 2023-08-25-tól
2023-09-02-ig
Szobatípus: Egyágyas szoba
Időtartam: 8 éj
Ár:
189990.00 Ft/fő, Egyágyas szoba, Reggeli, 1 felnőtt
Kiválaszt

Leírás

Leírás: Európa hetedik legnagyobb szigete Szicília. Itt található Európa legmagasabb vulkánja az ETNA, mely mai napig aktív ezért a 3329 méteres magassága változik. És melyik filmet forgatták Szicíliában??

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Autóbusszal

Program: 1. nap:
Indulás 2021.09.02 PÉNTEKRŐL- SZOMBATRA virradó éjjel 00:00-kor Budapest Budapest,14. kerület,- Olof Palme sétány 5.(Városligeti csónakázó és Műjégpálya) Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Folyamatos utazás rövid szünetekkel. Este a szállások elfoglalása Róma környékén.
2. nap:
Reggeli után tovább utazás, át kompolás Villa San Giovanniból Szicíliába. Este a szállás elfoglalása.
3. nap: Egész napos szabadprogram vagy kirándulási lehetőség Milazzo kikötőjéből a Lipari-Vulcano szigetekre. Először a vulkanikus Lipari-szigeteket közelítjük meg hajónkkal: Felfedezzük Lipari csodálatos óvárosát (kikötő, görög színház, normann kerengő, Dóm) Vulcano-szigete monumentális vulkáni krátereiről híres. Fürdőzés a fumarolák által felmelegített tengerben, vulkánúra, látogatás a ,,Szellemek völgyében". Este visszatérés a szállásra.
Fakultatív program ára: 50 EUR/fő(+ helyi kisbusz) + hajó jegy (irodánkban fizetendő)
4. nap: Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás az Etna által többször elpusztított városba, Cataniába: a katedrális, a Dóm-tér (Piazza del Duomo) az elefántos szökőkúttal, a görög-római színház, paloták, barokk templomok, ókori romok, római amfiteátrum, Ursino. Szabadidő, majd ellátogatunk az Etnához, mely a mai napig aktív vulkán. A kitörések miatt folyamatosan változik a magassága. A Silvestri kráterig autóbuszunkkal kapaszkodunk fel (1.800 m).Aki szeretne, helyszínen dzsip túra keretében is megteheti mellyel 3.300 méter magasságig jut el. Itt lehetőség nyílik a kráter peremén sétálni, gyönyörködni a tájban, és souvenirként láva követ gyűjteni. Este visszatérés a szállásra. Fakultatív program ára: 60 EUR/fő + belépők (dzsip, felvonó, kráter)
5. nap: Délelőtt fakultatív kirándulás Taormina városába. A varázslatos látvány és hangulat költőket és festőket is megragadott az évszázadok folyamán, köztük Goethét vagy a mi Csontvárynkat. A magasban a lenyűgöző ókori görög színház, a háttérben a tengerrel és az Etnával, a kis, középkori utcák, a közelben fekvő gyönyörű partszakaszok és az ellenállhatatlan ételek-italok élménye mindenkit megérint. Városnézés keretében megtekintjük: Corso Umberto, Duom, majd az egykori görög színház romjait, mely Csontváry híres festményéről is ismert. Ezt követően pihenés Taormina gyönyörű tengerpartján. Este visszatérés a szállásra.
Fakultatív program ára: 30 EUR/fő
6. nap: Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás Palermoba mely Szicília "fővárosa", a sziget északnyugati részén fekszik, egy öbölbe a Tirrén-tenger partján. Városnézés Szicília közigazgatási központjába, ahol idegenvezetőnkkel először megismerkedhetünk a főbb látnivalókkal: Dóm, városháza, La Martorana, San Cataldo majd a híres palermoi piacon rövid szabadidő. Visszafele rövid megálló Cefaluba, mely egy kis halászkikötő, s egyben Észak-Szicília egyik turista központja. Ennek a középkori városkának a terei, házai, templomai, az utcák között megbújó kőbe vájt mosodák olyan képeslapra illő látványt nyújtanak, hogy nem csoda, hogy a híres rendező Giuseppe Tornatore is ezt a helyszínt választotta a Cinema Paradiso című film egyes jeleneteihez.
Fakultatív program ára: 60 EUR/fő
7. nap: Egész napos strandolás pihenés a tengerparton.
8. nap: Reggeli után a szállás elhagyása. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Este a tranzitszállás elfoglalása Róma környékén.
9. nap: Továbbutazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.
A fakultatív programok nem kötelezőek. Akik nem szeretnének valamelyiken részt venni, kellemes napot tölthetnek el a tengerparton, mely a szállodától könnyen megközelíthető. Városnézések során mindent kívülről tekintünk meg, műemlékek meglátogatása szabadidőben, egyénileg lehetséges. KÉRJÜK FOGLALÁSKOR JELEZZE IRODÁNKNAK MELY PROGRAMON KÍVÁN RÉSZT VENNI, MERT ELŐRE SZÜKSÉGES A BELÉPŐJEGYEKET LEFOGLALNI A CSOPORT SZÁMÁRA!!!
A fakultatív programok min. 25 fő jelentkezése esetén indulnak!
További fontos tudnivalók:
- A vidéki fel-, leszállási helyek, mindig menetirány szerinti oldalon történik. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját web oldalunkon olvashatják.) A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
- Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora...)
- Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő megfizetése esetén lehetséges.
-Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
- Az utazások az időjárástól függetlenül indulnak, javasoljuk az évszaknak megfelelő öltözködést, az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet, esős időjárás esetén esőkabátot.
- Az ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül, a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt. Akik együtt jelentkeznek mindenképp egymás mellett ülnek. Helyjegy foglalás: Ha az autóbuszokra fix ülőhelyet szeretnél igényelni, ezt 3 000 Ft/fő felár ellenében tudják csak biztosítani. Amennyiben ez az utazás során nem realizálódik, 6 000 Ft/fő kárpótlási díjat fizetnek vissza. -20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor! -35 fő alatti létszám esetén 18.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben. - Az iroda a program változtatás jogát fenntartja. -A pihenőhelyek mosdóinál fizetni kell, így jó ha rendelkezik apró pénzzel. -A belépők árát az utaskísérő/idegenvezető szedi össze a buszon. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel készülni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerülnek. - A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag * VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. Napi díja 600 Ft/fő/ nap előre fizetendő irodánkban. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 EUR+áfát számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.


Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Fakultatív Lipari-Vulcano szigetek hajó jegy oda-vissza - Kétágyas szoba társítással Turnusok:
2023-08-25 - 2023-09-02
24000
Fakultatív - Stornó biztosítás (5%) - Kétágyas szoba társítással Turnusok:
2023-08-25 - 2023-09-02
7500
Fakultatív Lipari-Vulcano szigetek hajó jegy oda-vissza - Egyágyas szoba Turnusok:
2023-08-25 - 2023-09-02
24000
Fakultatív - Stornó biztosítás (5%) - Egyágyas szoba Turnusok:
2023-08-25 - 2023-09-02
9500
Fakultatív Lipari-Vulcano szigetek hajó jegy oda-vissza - Háromágyas Turnusok:
2023-08-25 - 2023-09-02
24000
Fakultatív - Stornó biztosítás (5%) - Háromágyas Turnusok:
2023-08-25 - 2023-09-02
7500

Az ár tartalmazza:

 • Részvételi díj tartalmazza: az utazást busszal, a szállást, a reggelis ellátást a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezető/csoportkísérést.

Az ár nem tartalmazza:

 • Részvételi díj nem tartalmazza: a vacsorát, a vox készüléket a biztosítást, az adminisztrációs díjat, mely foglaláskor fizetendő, valamint a helyi idegenforgalmi adót és városbelépési díjakat, fakultatív programok és belépők árait helyszíni fizetéssel.

  Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő (irodánkban fizetendő)
  *VOX készülék: 5.400 Ft/fő/9nap (irodánkban fizetendő)
  BBP biztosítás: 4.950 Ft/fő (70 éves korig)
  BBP biztosítás: 9.900 Ft/fő(70 éves kortól):
  Egyágyas felár:40.000 Ft
  Idegenforgalmi adó+ tartományi adó + városbelépési díj : össz.: 60 EUR/fő (helyszínen fizetendő)
  Kompköltség (foglaláskor kötelező fizetni): 12.000 Ft/fő (oda), 12.000 Ft/fő (vissza) Figyelem: Hajós programokat lemondani foglalás után már nem lehet mivel a partner az adott létszám után foglalja a helyeket a hajóra!

  A fakultatív programok nem kötelezőek. Akik nem szeretnének valamelyiken részt venni, kellemes napot tölthetnek el a tengerparton, mely a szállodától könnyen megközelíthető. Városnézések során mindent kívülről tekintünk meg, műemlékek meglátogatása szabadidőben, egyénileg lehetséges. KÉRJÜK FOGLALÁSKOR JELEZZE IRODÁNKNAK MELY PROGRAMON KÍVÁN RÉSZT VENNI, MERT ELŐRE SZÜKSÉGES A BELÉPŐJEGYEKET LEFOGLALNI A CSOPORT SZÁMÁRA!!!
  A fakultatív programok min. 25 fő jelentkezése esetén indulnak!
  Etna 68 EUR/fő ( Dzsip, libegő) Taormina színház: 10EUR/fő
  Palermo Palatinus-kápolna EUR 19,-
  Scilla erőd EUR 2,-
  Tivoli Hadrianus Villa EUR 10,-

Hasonló ajánlatok