Last Minute  utazások
utolsó helyek

Részletek

Akciós olaszországi utazások

Részletek

Horvátországi utazások
19.990 Ft-tól

Részletek

Olaszország busszal
körutazás és városlátogatás

Részletek

Tengerparti utazások és nyári programok
- buszos nyaralás 2024 -

Részletek

4 napos boszniai körutazás - a boszniai piramisok magyar emlékei, Mostar, Szarajevó és a blagaji derviskolostor

Bosznia- Hercegovina, Körutazás Bosznia-Hercegovinában, Körutazás Bosznia-Hercegovinában
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Busszal
 • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Indulás: 2024-09-12-tól
2024-09-15-ig
Szobatípus: Háromágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
99990.00 Ft/fő, Háromágyas szoba, Reggeli, 3 felnőtt
Kiválaszt
Indulás: 2024-09-12-tól
2024-09-15-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
99990.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Kiválaszt
Indulás: 2024-09-12-tól
2024-09-15-ig
Szobatípus: Egyágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
127890.00 Ft/fő, Egyágyas szoba, Reggeli, 1 felnőtt
Kiválaszt

Leírás

Leírás: Tudta, hogy a nemrég feltárt boszniai piramis gyomrában ősmagyar rovásírással írt emlékeket találtak? Most személyesen is átélhetik a legősibb emlékeken keresztül őseink életét, szokásait, hitvilágukat! Majd sétálhat a híres mostari Öreg hídon, felfedezheti Szarajevó izgalmas városát, és a blagaji híres derviskolostort!

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Autóbusz

Program: 1. nap: Indulás reggel 6:00-kor (Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 5., Városligeti csónakázó és Műjégpálya). A vidéki felszállást kérjük, foglaláskor jelezzék! Folyamatos buszos utazás rövid pihenőkkel Bosznia felé. Útközben rövid megálló Eszéken, ahol kellemes sétát teszünk a történelmi várnegyedben. Este a szállás elfoglalása Szarajevó környékén.

2. nap:
Reggeli után buszos utazás Visokóba, a boszniai piramisokhoz. A Szarajevótól 30 kilométerre fekvő Visoko, a boszniai piramisok völgye tudományos körökben nagy port kavart, itt fedezték fel 2005-ben a boszniai piramisokat. Semir Osmanagić, Amerikában élő bosnyák üzletember-régész szerint ezek Európa legrégibb és legnagyobb piramisai. Igencsak érdekes adalék, hogy Szakács Gábor és Friedrich Klára íráskutatók a piramisok alatti alagutakban feltárt írásos köveken eddig a székely-magyar rovásírásnak több mint 20 betűjét azonosították. Vezetőnk segítségével ellátogatunk a környék legjelentősebb régészeti feltárásaihoz.

Délután városnézés Szarajevóban, ahol a belvárost fedezzük fel, amely az I. Világháborút kirobbantó Ferenc Ferdinánd trónörökös merényletének a helyszíne volt. A város rendkívüli hangulatát a történetét alakító négy vallási csoport (muzulmán, ortodox, római katolikus és zsidó) által hátrahagyott kulturális örökség adja. Néhány száz méteren találunk itt mecsetet, ortodox és katolikus templomot, valamint zsinagógát is. Az 1992-1995 közötti szerb ostrom felbecsülhetetlen károkat okozott a városnak, de az utcákon sétálva e szörnyű korszaknak már alig látni nyomait. Olyasfajta irigylésre méltó lendületet érezhetünk, ami minden idegen idelátogatónak a csodálatára szolgál. Városismerkedő túránk során megnézzük a nemzetközi összefogással felújítás alatt álló Nemzeti Könyvtár épületét, a Ferhadija sétányon található Sebilj kutat, a piactéri Havadzsi-dzsámit, az 1914-es merénylet helyszínéül szolgáló, Gavrilo Principről elnevezett Princip hidat (más néven Latin híd), valamint átkelve a várost kettészelő Miljackán, megnézzük az askenázi zsinagógát. Városnézés után szabadprogram (hangulatos sétát tehetünk a Ferhadiján, kóborolhatunk a bazárban, vagy ebéd gyanánt ízletes helyi ételeket kóstolhatunk meg, például a négyféle ízesítésben kapható bureket). Este visszatérés a szállásra.

3. nap:
Reggeli után buszos utazás Mostarba, Bosznia-Hercegovina legszebb városába a Neretva-folyó mentén. Megérkezve megnézzük a város legjelentősebb látnivalóját, az Öreg-hidat (Stari Most). A 400 évig álló híd 1993 novemberében a bombázások által a környező óváros egyéb épületeivel együtt elpusztult, s mára csupán e régi hídnak a nemzetközi összefogással 2004-ben újraépített tökéletes mását láthatjuk. Sétálhatunk hangulatos galériákkal és ajándékboltokkal szegélyezett utcákon, vagy török kávét kortyolgathatunk a kitűnő kávézók egyikében. Délutánunk további részét Blagajban töltjük. A Buna forrása közelében található település kevésbé látogatott, mint Mostar, legfontosabb látnivalója pedig a Buna forrása fölé épített derviskolostor, amely az 1500-as években épült és a kétszáz méter magas sziklafalhoz tapasztva húzták fel. A körülbelül 70 négyzetméter alapterületű kolostor eredetileg fából épült, amelyet 2012-ben újítottak fel és eredeti szépségében fogadja a látogatókat. A kicsiny épületben dervisek laktak, akik általában elkülönülve, szegénységben, koldulásból éltek, mégis nagy tisztelet övezte őket tudásuk, bölcsességük, költészetük miatt. Aki szeretne, a kolostor alatti barlangban csónakázhat (kb.: 10-15 perc). Este visszatérés a szállásra.

4. nap:
Reggeli után a szállás elhagyása. Indulás haza. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés a kiindulás helyre az esti órákban.

4 napos boszniai körutazás
o Boszniai piramisok
o Mostar és az Öreg híd
o Városnézés Szarajevóban
o Blagaji derviskolostor
o 3*-os szállás reggelivel

Kérjük, irodánk ASZF feltételeit ( https://www.adutours.hu/oldalak/35:utazasi-szerzdes.html ), illetve általános tudnivalóit ( https://www.adutours.hu/altalanos_informaciok.html ) figyelmesen olvassák el!

Szükséges úti okmány magyar állampolgároknak: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Boszniában a hivatalos pénznem a bosnyák konvertibilis márka.
1 márka (BAM) 200 Ft, 1 márka (BAM)= 0,5 Euro
1 BAM= 100 pfenning

Érmék Használatban 5, 10, 20, 50 pfenning, 1, 2, 5 márkás
Bankjegyek Használatban 50 pfenning, 1, 5, 10, 20, 50, 100, 200 márkás

A költőpénzt célszerű Euróban vinni, mert a célországban nem minden esetben váltják a forintot, illetve kedvezőtlen árfolyamon történik az átváltás. A márka értéktelensége miatt szintén érdemes Eurót használni Boszniában. A külföldi bank automaták (ATM) elfogadják a magyar bank- és hitelkártyákat.

További fontos tudnivalók:

o A vidéki fel- és leszállási helyek mindig a menetirány szerinti oldalon találhatók. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor! A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
o Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora, stb.)
o Névmódosítás, felszállásihely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő megfizetése esetén lehetséges.
o Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
o Az utazások az időjárástól függetlenül indulnak, javasoljuk az évszaknak megfelelő öltözködést, illetve hátizsákot, amely tartalmaz némi szendvicset és vizet, esős időjárás esetén esőkabátot.
o Az ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt. Fix ülőhely: 3.000 Ft/fő foglaláskor fizetendő. Akik együtt jelentkeznek, mindenképp egymás mellett ülnek. Amennyiben ez az utazás során nem realizálódik, 6 000 Ft/fő kárpótlási díjat fizetünk vissza.
o 20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!
o 35 fő alatti létszám esetén 8.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.
o Az iroda a program változtatás jogát fenntartja.
o A pihenőhelyek mosdóinál fizetni kell, így jó, ha rendelkezik apró pénzzel.
o A belépők árát az utaskísérő/idegenvezető szedi össze a buszon. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel készülni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb.). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerülnek.
o A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
o Az autóbuszon elektromos roller valamint kerékpár szállítása biztonsági okokból tilos!
o UTASBIZTOSÍTÁS: Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy bár a Baleset-Betegség és Poggyászbiztosítás, valamint az Útlemondási (Sztornó) biztosítás megkötésére nem kötelezünk senkit arra, hogy nálunk kösse meg biztosítását, azonban útjainkon csak azok vehetnek részt, akik rendelkeznek utasbiztosítással. Amennyiben irodánknál kötötte, egyéb teendője ezzel kapcsolatban nincs. Ellenkező esetben viszont felszállás előtt idegenvezetőnknek/csoportkísérőnknek szükséges bemutatni az utazás időtartamára szóló, non-stop asszisztenciával rendelkező utasbiztosítási kötvényt. (Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz megkönnyíti az ellátást).

o Kérjük indulás előtt ellenőrizzék mobiltelefonjuk működését, rooming szolgáltatásukat a mobil szolgáltatójuknál! Amennyiben a programban változás lesz, sms-ben értesítjük önöket. Ha a telefon ki van kapcsolva, vagy nem működik a rooming szolgáltatás, nem tudjuk Önöket elérni, felelősséget nem vállalunk, az utazási irodát kártérítési felelősség nem terheli!
o Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszaghttps://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?bosznia-hercegovina

o * VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. Napi díja 600 Ft/fő/ nap előre fizetendő irodánkban. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 EUR+áfát számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Felszállási lehetőségek az autóbuszra:

o Budapest, Budapest,14. kerület,- Olof Palme sétány 5.(Városligeti csónakázó és Műjégpálya)
o M6-os autópálya, Keresztúri Pihenőhely, MOL benzinkút, 31-es km kő
o M6-os autópálya, Újvárosi Pihenőhely, OMV benzinkút, 71-es km kő
o M6-os autópálya, Paksi Pihenőhely, Mobil-Petrol, 108-as km kő
o M6-os autópálya, Fácánkerti Pihenőhely, MOL benzinkút, 134-es km kő
o M6-os autópálya, Geresdi Pihenőhely, OMV benzinkút, 165-ös km kő
Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!


Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Fakultatív - Stornó biztosítás (5%) - Háromágyas szoba Turnusok:
2024-09-12 - 2024-09-15
5000
Fakultatív - Stornó biztosítás (5%) - Kétágyas szoba Turnusok:
2024-09-12 - 2024-09-15
5000
Fakultatív - Stornó biztosítás (5%) - Egyágyas szoba Turnusok:
2024-09-12 - 2024-09-15
6400

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást busszal, a szállást, a reggelis ellátást a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezető/csoportkísérést.

Az ár nem tartalmazza:

 • A belépők árát, a fakultatív programokat, a hajót, a napközbeni étkezést, a vox készüléket a biztosítást, az adminisztrációs díjat, mely foglaláskor fizetendő, valamint a kötelező idegenforgalmi adót és városbelépési díjat és a buszok után fizetendő parkolási díjat helyszíni fizetéssel.

  Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő
  *VOX készülék:2.400 Ft/fő/4nap (kötelezően fizetendő)
  Egyágyas felár: 27.900 Ft
  BBP biztosítás (70 éves korig): 2.400 Ft/fő
  BBP biztosítás (70 éves kortól): 4.800 Ft/fő
  Idegenforgalmi adó + városbelépési díj+ parkolások: 15 EUR/fő (helyszínen fizetendő)

  Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:

  (Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.) A fakultatív programok nem kötelezőek. Akik nem szeretnének valamelyiken részt venni, kellemes napot tölthetnek el a tengerparton, mely a szállodától könnyen megközelíthető. Városnézések során mindent kívülről tekintünk meg, műemlékek meglátogatása szabadidőben, egyénileg lehetséges, a változás jogát fenntartjuk.

  Dervis kolostor: kb.: 5 EUR/fő
  Kolostor csónakázás: kb.: 10 EUR/fő
  Mostar-Dzsámi: kb.: 3 EUR/fő
  Piramisok: kb.: 20 EUR/fő

  Az árak tájékoztató jellegűek, a változás jogát fenntartjuk, bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, szervezési költség stb...) Azokban az esetekben, ahol a kötelező a helyi idegenvezető alkalmazása, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

  KÉRJÜK, FOGLALÁSKOR JELEZZE IRODÁNKNAK, MELY PROGRAMON KÍVÁN RÉSZT VENNI, MERT ELŐRE SZÜKSÉGES A BELÉPŐJEGYEKET LEFOGLALNI A CSOPORT SZÁMÁRA!

  Amennyiben nem jelzik előre, irodánk lefoglalja a program szerinti belépőjegyeket, melyeket helyszínen kötelezően ki kell fizetni még akkor is, ha nem kíván részt venni az adott programon. A fakultatív programok minimum 25 fő jelentkezése esetén indulnak. A fakultatív programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.

Hasonló ajánlatok