Last Minute  utazások
utolsó helyek

Részletek

Akciós olaszországi utazások

Részletek

Horvátországi utazások
19.990 Ft-tól

Részletek

Olaszország busszal
körutazás és városlátogatás

Részletek

Tengerparti utazások és nyári programok
- buszos nyaralás 2024 -

Részletek

5 napos körutazás Erdély legszebb tájain

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
 • Szálláskategória: Hotel
 • Utazás módja: Busszal
 • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Indulás: 2024-08-21-tól
2024-08-25-ig
Szobatípus: Háromágyas szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
98990.00 Ft/fő, Háromágyas szoba, Reggeli, 3 felnőtt
Kiválaszt
Indulás: 2024-08-21-tól
2024-08-25-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
98990.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Kiválaszt
Indulás: 2024-08-21-tól
2024-08-25-ig
Szobatípus: Egyágyas szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
130990.00 Ft/fő, Egyágyas szoba, Reggeli, 1 felnőtt
Kiválaszt
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-27-ig
Szobatípus: Háromágyas szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
98990.00 Ft/fő, Háromágyas szoba, Reggeli, 3 felnőtt
Kiválaszt
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-27-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
98990.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Kiválaszt
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-27-ig
Szobatípus: Egyágyas szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
130990.00 Ft/fő, Egyágyas szoba, Reggeli, 1 felnőtt
Kiválaszt

Leírás

Leírás: Buszos körutazás Erdélyben 4 éjszaka szállással és reggelivel. Látogasson el velünk olyan történelmi városokba, mint Kolozsvár, Székelyudvarhely és Marosvásárhely, valamint olyan ikonikus tájakra, mint Csíksomlyó, a Gyilkos-tó vagy a Szent Anna-tó! Erdély kincsei egy felejthetetlen kiránduláson!

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Autóbusz

Program: 1. nap:
Indulás reggel 6:00-kor, (Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 5., Városligeti csónakázó és Műjégpálya). A vidéki felszállást kérjük, foglaláskor jelezzék! Folyamatos buszos utazás rövid pihenőkkel. A Királyhágón át érkezés a kalotaszegi medencébe. Betekintést nyerünk Körösfőn a helyi kazettás mennyezetű, négy fiatornyos középkori templom belsejébe, amely páratlan értéket képvisel. Majd utazás Kolozsvárra. Rövid városnézés Kolozsváron: Szt. Mihály templom, Bánffy-Palota, Mátyás király szülőháza és lovas-szobra megtekintése. Este szállás Göcs környékén.

2. nap:
Reggeli után utazás Székelyudvarhelyre, de útközben megállunk Szovátafürdőn (európai hírű gyógyfürdőhely), ahol az augusztusi időpontban lehetőség van megmártózni a messzi földön híres, meleg, és sós vizű Medve-tóban. Ezt követően látogatást teszünk a parajdi sóbányában, amely a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányászati helye. Majd megálló Korondon, a székely népművészet - elsősorban a fazekasok - fellegvárában. A nap zárásaként Farkaslakán megtiszteljük Tamási Áron síremlékét, és Szejkefürdőn a tizenkét székely kapuval övezett - a legnagyobb székely - Orbán Balázs sírhelyét. Este szállás Székelyudvarhely környékén.

3. nap:
Reggeli után utazás Csíksomlyóra. Útközben rövid megálló Homoródfürdőn, ahol megízlelhetjük a híres székelyföldi borvizet. Csíksomlyón megtekintjük a híres búcsújáró templomot a csodatévő Szűz Mária szoborral. Megállás a madéfalvi veszedelem emlékművénél. Megismerkedünk Csíkdánfalván a dánfalvi kerámia készítésével. Továbbindulunk a lélegzetelállítóan szép Békás-szoroshoz, amely a Keleti-Kárpátok legszebb, legmonumentálisabb szurdokvölgye. Visszafele megálló a Gyilkos-tónál, amely Székelyföld egyik leglátogatottabb természeti ritkasága. A tó egyedisége a víz alá került fenyőerdő maradványa. Majd felkeressük a Zeteváraljai víztározót, amely 234 hektárával uralja a tájat a település felett. Este visszatérés a szállásra.

4. nap:
Reggeli után utazás a Szent-Anna tóhoz, amely egy kialudt vulkáni kráterben keletkezett (nyáron fürdési lehetőség, jó idő esetén). Majd túrát teszünk a szomszédos kráterben kialakult tőzegmohalápban. Visszaindulás a szállásra. Délután ismerkedés Székelyudvarhely belvárosával: Vasszékely szobra, Szoborpark, Városháza, Főtér. Kora este szekeres túrán ismerkedhetünk meg a környék legszebb részeivel és a Hargita felejthetetlen bájával, majd este visszatérés a szállásra.

5. nap:
Kora reggeli indulás hazafelé. Útközben rövid megálló Marosvásárhely főterén: Kultúrpalota, Közigazgatás ügyi Palota, lábasház, Köpeczi-Teleki ház, Ortodox Székesegyház. Érkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

5 napos körutazás Erdély legszebb tájain
o Városnézés Kolozsváron, Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen
o Utazás Csíksomlyóra
o Mesés tájak: Gyilkos-tó, Szent Anna-tó, Békás-szoros

Kérjük, irodánk ASZF feltételeit ( https://www.adutours.hu/oldalak/35:utazasi-szerzdes.html ), illetve általános tudnivalóit ( https://www.adutours.hu/altalanos_informaciok.html ) figyelmesen olvassák el!

További fontos tudnivalók:

o A vidéki fel- és leszállási helyek mindig a menetirány szerinti oldalon találhatók. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor! A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
o Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora, stb.)
o Névmódosítás, felszállásihely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő megfizetése esetén lehetséges.
o Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
o Az utazások az időjárástól függetlenül indulnak, javasoljuk az évszaknak megfelelő öltözködést, illetve hátizsákot, amely tartalmaz némi szendvicset és vizet, esős időjárás esetén esőkabátot.
o Az ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt. Fix ülőhely: 3.000 Ft/fő foglaláskor fizetendő. Akik együtt jelentkeznek, mindenképp egymás mellett ülnek. Amennyiben ez az utazás során nem realizálódik, 6 000 Ft/fő kárpótlási díjat fizetünk vissza.
o 20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!
o 35 fő alatti létszám esetén 20.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.
o Az iroda a program változtatás jogát fenntartja.
o A pihenőhelyek mosdóinál fizetni kell, így jó, ha rendelkezik apró pénzzel.
o A belépők árát az utaskísérő/idegenvezető szedi össze a buszon. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel készülni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb.). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerülnek.
o A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
o Az autóbuszon elektromos roller valamint kerékpár szállítása biztonsági okokból tilos!

UTASBIZTOSÍTÁS: Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy bár a Baleset-Betegség és Poggyászbiztosítás, valamint az Útlemondási (Sztornó) biztosítás megkötésére nem kötelezünk senkit arra, hogy nálunk kösse meg biztosítását, azonban útjainkon csak azok vehetnek részt, akik rendelkeznek utasbiztosítással. Amennyiben irodánknál kötötte, egyéb teendője ezzel kapcsolatban nincs. Ellenkező esetben viszont felszállás előtt idegenvezetőnknek/csoportkísérőnknek szükséges bemutatni az utazás időtartamára szóló, non-stop asszisztenciával rendelkező utasbiztosítási kötvényt. (Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz megkönnyíti az ellátást).

Kérjük indulás előtt ellenőrizzék mobiltelefonjuk működését, rooming szolgáltatásukat a mobil szolgáltatójuknál! Amennyiben a programban változás lesz, sms-ben értesítjük önöket. Ha a telefon ki van kapcsolva, vagy nem működik a rooming szolgáltatás, nem tudjuk Önöket elérni, felelősséget nem vállalunk, az utazási irodát kártérítési felelősség nem terheli!

* VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 EUR+áfát számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?romania

Felszállási lehetőségek az autóbuszra

Budapest, Budapest,14. kerület,- Olof Palme sétány 5.(Városligeti csónakázó és Műjégpálya)
M3-as autópálya, Szilas Pihenőhely, Shell benzinkút, 12-es km kő
M3-as autópálya, Jakabpusztai Pihenőhely, Lukoil benzinkút, 25-ök km kő
M3-as autópálya, Kerekharaszti Pihenőhely, MOL benzinkút, 51-es km kő
M3-as autópálya, Borsókúti Pihenőhely, OMV benzinkút, 82-es km kő
M3-as autópálya, Rekettyés Pihenőhely, MOL benzinkút, 106-ok km kő
M3-as autópálya, Geleji Pihenőhely, Shell benzinkút, 142-es km kő
M3-as autópálya, Görbeházi Pihenőhely, MOL benzinkút, 183-as km kő
M35-as autópálya, Józsai Pihenőhely, Shell benzinkút, 32-es km kő
Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!


Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Fakultatív - Stornó biztosítás (5%) - Háromágyas szoba Turnusok:
2024-08-21 - 2024-08-25
2024-10-23 - 2024-10-27
4950
Fakultatív - Stornó biztosítás (5%) - Kétágyas szoba Turnusok:
2024-08-21 - 2024-08-25
2024-10-23 - 2024-10-27
4950
Fakultatív - Stornó biztosítás (5%) - Egyágyas szoba Turnusok:
2024-08-21 - 2024-08-25
2024-10-23 - 2024-10-27
6550

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást busszal, 4 éjszaka szállást, a reggelis ellátást, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezető/csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza:

 • A belépők árát, a fakultatív programok árát, a napközbeni étkezést, a vox készüléket a biztosítást, az adminisztrációs díjat, mely foglaláskor fizetendő, a kötelező idegenforgalmi adót, városbelépési díjat és a buszok után fizetendő parkolási díjat helyszíni fizetéssel

  BBP biztosítás (70 éves korig): 3.000 Ft/fő
  BBP biztosítás (70 éves kortól): 6.000 Ft/fő
  Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő (kötelezően fizetendő)
  VOX készülék: 3.000 Ft/fő/5nap
  Egyágyas felár: 32.000 Ft Vacsora: 26.900 Ft/fő (4 vacsora)

  Kötelező idegenforgalmi adó + városbelépési díj + buszok után fizetendő parkolási díj: 100 RON (helyszínen fizetendő készpénzben!) Városnézések során mindent kívülről tekintünk meg, műemlékek meglátogatása szabadidőben, egyénileg lehetséges.

  KÉRJÜK, FOGLALÁSKOR JELEZZE IRODÁNKNAK, MELY PROGRAMON KÍVÁN RÉSZT VENNI, MERT ELŐRE SZÜKSÉGES A BELÉPŐJEGYEKET LEFOGLALNI A CSOPORT SZÁMÁRA!

  Amennyiben nem jelzik előre, irodánk lefoglalja a program szerinti belépőjegyeket, melyeket helyszínen kötelezően ki kell fizetni még akkor is, ha nem kíván részt venni az adott programon.

  A fakultatív programok minimum 25 fő jelentkezése esetén indulnak. A fakultatív programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.

  Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek: kb.: 210 RON

  (Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.) A fakultatív programok nem kötelezőek. Városnézések során mindent kívülről tekintünk meg, műemlékek meglátogatása szabadidőben, egyénileg lehetséges, a változás jogát fenntartjuk.

Hasonló ajánlatok