Last Minute  utazások
utolsó helyek

Részletek

Akciós olaszországi utazások

Részletek

Horvátországi utazások
19.990 Ft-tól

Részletek

Olaszország busszal
körutazás és városlátogatás

Részletek

Tengerparti utazások és nyári programok
- buszos nyaralás 2024 -

Részletek

Túrázás a Nagy Raab-szurdokban

Ausztria, Steiermark, Arzberg
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Busszal
 • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Indulás: 2024-08-19-tól
2024-08-19-ig
Szobatípus: Szállás nélkül
Időtartam: 1 nap
Ár:
16990.00 Ft/fő, Szállás nélkül, Önellátás, 2 felnőtt
Kiválaszt
Indulás: 2024-08-31-tól
2024-08-31-ig
Szobatípus: Szállás nélkül
Időtartam: 1 nap
Ár:
16990.00 Ft/fő, Szállás nélkül, Önellátás, 2 felnőtt
Kiválaszt
Indulás: 2024-09-21-tól
2024-09-21-ig
Szobatípus: Szállás nélkül
Időtartam: 1 nap
Ár:
16990.00 Ft/fő, Szállás nélkül, Önellátás, 2 felnőtt
Kiválaszt

Leírás

Leírás: 1 napos kirándulás a Nagy Raab-szurdokban, Ausztria legszebb és leghosszabb szurdokvölgyében, a Raab-folyó mentén. A túra során ritka madarakat is láthatunk, a vadregényes útvonal hidakon, létrákon, sziklához erősített kötelek mentén halad. Tartson velünk Ön is!

Ellátás: Önellátás

Közlekedés: Autóbusz

Program: Program

Indulás 05:00 kor, (Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 5., Városligeti csónakázó és Műjégpálya). A vidéki felszállást kérjük, foglaláskor jelezzék! Folyamatos buszos utazás rövid pihenőkkel a Nagy Raab-szurdokhoz, érkezés a délelőtti órákban.

A Raabklamm-szurdok a Große és Kleine, azaz a nagy és a kicsi szurdokra osztható. Arzbergtől Mitterdorfig húzódik és 17 kilométeres teljes hosszával Ausztria legjelentősebb, leghosszabb szurdoka. A Nagy Raab-szurdok Arzberg és Weiz között a NATURA 2000 hálózat része és ritka madarak otthona, mint a fekete gólya, a jégmadár vagy a karvaly. A zord sziklafalak mentén, gyönyörű szürkeéger rétek árnyékában zúg a Raab-folyó.

A túra egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak. A körösvény kiinduló pontja az idilli Arzberg, amely a hegyek között húzódó útvonallal büszkélkedhet, s gazdag bányászati lelőhely, ma már a kirándulási célpontjairól ismert: a régi ezüstbánya, az almenlandi sajtgaléria és végül, de nem utolsó sorban a Raabklamm-szurdok. A Raab-folyó a természetvédelmi park közepén, az Osser lábánál ered, 250 km hosszan folyik keresztül a természetvédelmi parkon Stájerország és Magyarország között, amíg Győrnél a Dunába nem torkollik. Arzberg és Mortantsch között található a Nagy Raab-szurdok, amely nehezen megközelíthető, ezért igazi természeti paradicsom maradt.

A Raabklamm-szurdokon átvezető útvonal: nagyobb emelkedők nélkül, az út legtöbbször közvetlenül a Raab-folyó mentén vezet ösvényeken és hidakon át. A folyóparti tájak váltakoznak sziklafalakkal, és kis szerencsével jégmadarakat, fekete gólyákat és karvalyokat is láthatunk. A forró nyári napokon a kavicsos partok népszerűek egy kis hűsöléshez. A hangulatos bükkösben ereszkedünk le, majd a Jägerwirt fogadóhoz érünk. Autóbuszunk itt fog várni minket. Érkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

Fontos megjegyzés!
A Nagy-Raab-szurdok túraútvonalai sok helyen gyaloghidak, falétrák, sziklás, sziklás kötélvédelemmel vezetett útvonalon haladnak.

Táv: kb. 10 km
Szintkülönbség: 450 m
Túra időtartama: kb. 5 óra (a csoport tempójától függően), átlagos állóképességgel teljesíthető
Az útra javasolt felszerelés: szendvics, víz, esőkabát, kényelmes, jó talpú, jó tapadású vízhatlan túracipő szükséges!
A szurdokba a belépés: ingyenes!

Kirándulás a Nagy Raab-szurdokban
o Buszos utazás a Nagy Raab-szurdokhoz
o Túrázás a szurdokvölgyben

Kérjük, irodánk ASZF feltételeit ( https://www.adutours.hu/oldalak/35:utazasi-szerzdes.html ), illetve általános tudnivalóit ( https://www.adutours.hu/altalanos_informaciok.html ) figyelmesen olvassák el!

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a túrán való részvétel csak saját felelősségre történik! Bármely szív-, és mozgásszervi betegségben szenvedők számára nem ajánlott! Visszafordulási lehetőség nincs, mert a kiindulópont nem egyezik az érkezési ponttal.
Kérjük, a mellékelt túranyilatkozatot kitöltve hozzák magukkal az utazáshoz!
turanyilatkozat_2 (1).pdf

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy az utazáshoz érvényes úti okmánnyal (személyi igazolvány, vagy útlevél) szükséges rendelkezni! Ezt indulás előtt a csoportkísérő ellenőrzi.
További fontos tudnivalók:
o A vidéki fel- és leszállási helyek mindig a menetirány szerinti oldalon találhatók. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor! A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
o Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora, stb.)
o Névmódosítás, felszállásihely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő megfizetése esetén lehetséges.
o Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
o Az utazások az időjárástól függetlenül indulnak, javasoljuk az évszaknak megfelelő öltözködést, illetve hátizsákot, amely tartalmaz némi szendvicset és vizet, esős időjárás esetén esőkabátot.
o Az ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt. Fix ülőhely: 3.000 Ft/fő foglaláskor fizetendő. Akik együtt jelentkeznek, mindenképp egymás mellett ülnek.
o 20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!
o 35 fő alatti létszám esetén 2.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.
o Az iroda a program változtatás jogát fenntartja.
o A pihenőhelyek mosdóinál fizetni kell, így jó, ha rendelkezik apró pénzzel.
o A belépők árát az utaskísérő/idegenvezető szedi össze a buszon. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel készülni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb.). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerülnek.
o A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
o Az autóbuszon elektromos roller valamint kerékpár szállítása biztonsági okokból tilos!
Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.

UTASBIZTOSÍTÁS: Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megléte. Amennyiben irodánknál kötötte, egyéb teendője ezzel kapcsolatban nincs. Ellenkező esetben viszont felszállás előtt idegenvezetőnknek/csoportkísérőnknek szükséges bemutatni az utazás időtartamára szóló, non-stop asszisztenciával rendelkező utasbiztosítási kötvényt. (Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást).

Kérjük indulás előtt ellenőrizzék mobiltelefonjuk működését, roaming szolgáltatásukat a mobil szolgáltatójuknál! Amennyiben a programban változás lesz, sms-ben értesítjük önöket. Ha a telefon ki van kapcsolva, vagy nem működik a roaming szolgáltatás, nem tudjuk Önöket elérni, felelősséget nem vállalunk, az utazási irodát kártérítési felelősség nem terheli!

Felszállási lehetőségek az autóbuszra:

o Budapest, Budapest,14. kerület,- Olof Palme sétány 5.(Városligeti csónakázó és Műjégpálya)
o M7/M1-es autópálya, Budaörsi- Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő
o M1-es autópálya, Sasfészek-tó Pihenőhely, MOL benzinkút, 21-es km kő
o M1-es autópálya, Zsámbéki- Pihenőhely, MOL benzinkút, 28-as km kő
o M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő
o M1-es autópálya Tatabánya (Vértesszőlős) - MC Donald's 61 km kő (Sztráda Áruház mellett)
o M1-es autópálya, Remeteségi- Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő
o M1-es autópálya, Tata -Concói Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő
o M1-es autópálya, Arrabona- Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő
o M1-es autópálya, Mosoni- Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő

Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!


Az ár tartalmazza:

 • Az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezető/csoportkísérést.

Az ár nem tartalmazza:

 • A biztosítást, az adminisztrációs díjat, mely foglaláskor fizetendő, étkezést, valamint a turista buszok parkolási díját helyszíni fizetéssel.

  BBP biztosítás (70 éves korig): 600 Ft/fő
  BBP biztosítás (70 éves kortól): 1.200 Ft/fő
  Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő (kötelezően fizetendő)
  Külön fizetendő a turistabuszok utáni parkolási díj: 5 EUR /fő, melyet kötelezően az autóbuszra felszálláskor szükséges az idegenvezetőnek/csoportkísérőnek fizetni.

Hasonló ajánlatok