Európai körutazásainkElőfoglalási akció!
Részletek
Fürdőzés - NyaralásElőfoglalási akció!
Részletek

Bosznia-Hercegovina - körutazásaink

Bosznia-Hercegovina Kelet-Európában a Balkán-félsziget nyugati felén fekszik. Az országot nyugatról és északról Horvátország, keletről Szerbia, délkeletről Montenegro határolja és egy kis szakaszon Adriai-tengerhez is van hozzáférése. A világ országai közt itt a legrövidebb a tengeri határ hossza a szárazföldihez képest.

Bosznia foglalja el az északi részét az országnak a Száva folyó völgye és mellépfolyói mentén, Hecegovina délebbre, a Hegyi - (vagy Magas-) és az Adriai- (vagy Alacsony-) Hercegovinából áll.
 
Bosznia-Hercegovina két autonóm entitásból áll, a Bosznia-hercegovinai föderációból, melyet bosnyák és horvát többségű kantonok alkotnak, illetve a közigazgatásilag egységes Szerb Köztársaságból. A két entitás között megosztott terület a Brckói Körzet, mely közvetlen szövetségi irányítás alatt áll.
 
Fővárosa, és egyben a legnagyobb városa a hegyekkel körülvett Szarajevó. A város fő vonzerejét keleties hangulata adja, ezt szinte teljesen megőrizte a rengeteg mecset, szűk utcák, piacok, és a festői török ​​bazár által.
 

Körutazás Bosznia-Hercegovinában