Last Minute  utazások
utolsó helyek

Részletek

Akciós olaszországi utazások

Részletek

Horvátországi utazások
19.990 Ft-tól

Részletek

Olaszország busszal
körutazás és városlátogatás

Részletek

Tengerparti utazások és nyári programok
- buszos nyaralás 2024 -

Részletek

Csehország- körutazásaink

Csehország, hivatalos nevén a Cseh Köztársaság (csehül Česká republika vagy röviden Česko) Közép-Európa egyik állama. Kelet felől Szlovákiával, északról Lengyelországgal, nyugatról Németországgal és délről Ausztriával határos. A Cseh Köztársaság alapvetően három történelmi régióra osztható: a történelmi Csehországra (Čechy, latinul Bohemia), Morvaországra (Morava) és Cseh-Sziléziára (České Slezsko), amelyek azonban már nagyon régóta együtt fejlődtek.

Fővárosa, Prága több, mint ezer éves múltra tekint vissza, gazdagon tartalmaz különböző építészeti stílusokat.

A Cseh térség mindig is klutúrális csomópontnak számított, ezért városai, falvai közkedvelt célpontok a túristák és látogatók számára a világ minden szegletéből. Az ország Csehszlovákia felbomlása után 1993. január 1-én jött létre, így Szlovákiával együtt a legfiatalabb Európai városok közé tartozik.
Az ország közel 95%-át dombok és hegyek alkotják, ideális sielők, túrázók számára.

A gépgyártás továbbra is jelentős gazdasági tevékenység, különösen az autók, szerzszámgépek, műszaki cikkek gyártása.

Csehország világhíres sörgyártásáról, itt készül például a Pilsner, valamint a déli régiókban bort is készítenek. Több mint 900 tertmészetes forrása pedig nagy mennyiségű ásványvíz előállítását biztosítja.

Híres Csehek közé tartozik például az Art Nouveau művész Alfons Mucha, zeneszerzők Antonin Dvorák és Bedrich Smetana, a maraton futó Emil Zátopek, vagy írok Franz Kafka és Milan Kundera.

Akciós körutazás Csehországban - Csehországi körutazás busszal