Last Minute  utazások
utolsó helyek

Részletek

Akciós olaszországi utazások

Részletek

Horvátországi utazások
19.990 Ft-tól

Részletek

Olaszország busszal
körutazás és városlátogatás

Részletek

Tengerparti utazások és nyári programok
- buszos nyaralás 2024 -

Részletek

Franciaország

Franciaország, hivatalosan a Francia Köztársaság (franciául la France) egy független ország. Központi területe Nyugat-Európában helyezkedik el, de világszerte rendelkezik megyékkel és területekkel. A központi rész a Földközi-tengertől a La Manche-csatornáig és az Északi-tengerig, valamint a Rajnától az Atlanti-óceánig terjed. Ezt a territóriumot hatszögletű alakja miatt a franciák gyakran emlegetik l'Hexagone (magyarul a hatszög) néven.

Szomszédai Belgium, Luxemburg, Németország, Svájc, Olaszország, Monaco, Andorra és Spanyolország. Tengerentúli függőségein keresztül határos Brazíliával, Suriname-mal és a Holland Antillákkal. Franciaországot és Nagy-Britanniát a La Manche-csatorna alatt futó Csalagút köti össze. Franciaország a legnagyobb területű nyugat-európai ország és a második legnagyobb kizárólagos gazdasági övezettel rendelkezik, mely több mint 11 millió négyzetkilométer területű.

Az ország fejlett iparral és hatékony mezőgazdasággal rendelkezik. A fő tevékenységeik közé tartozik a gépjármű-, repülőgyártás, informatika, elektronika, vegyipar és gyógyszeripar.

Franciaország számos híres, nagy hatású írót és gondolkodót adott Európa számára, például a 17. századi Descartes és Pascal, a 18. századi Voltaire és Rousseau, a 19. századi Baudelaire és Flaubert, valamint a 20. századi Sarte és Camus. Az utóbbi két században a művész világ megismerhette Renoir, Monet, Gauguin, Martisse és Braque munkáit is, csak hogy néhányat említsünk.

A francia konyha világhíres, a főzés és az étkezési kultúra a francia életstílus szerves része.

Körutazás Franciaországban magyar idegenvezetővel