Last Minute  utazások
utolsó helyek

Részletek

Akciós adventi utak busszal

Részletek

Akciós olaszországi utazások

Részletek

Horvátországi utazások
19.990 Ft-tól

Részletek

Olaszország busszal
körutazás és városlátogatás

Részletek

Tengerparti utazások és nyári programok
- buszos nyaralás 2024 -

Hamarosan..

Részletek

Lengyelország

A Lengyel Köztársaság (lengyelül Rzeczpospolita Polska) közép-európai állam a Balti-tenger partján, amely szárazföldön nyugaton Németországgal, délen Csehországgal és Szlovákiával, keleten Ukrajnával, Fehéroroszországgal és Litvániával, északon Oroszországgal (a Kalinyingrádi terület nevű exklávé révén) határos. Tengeri határ választja el Dániától és Svédországtól. Fővárosa Varsó (lengyelül Warszawa). Hivatalos nyelve a lengyel.

Lengyelország gazdag természetes ásványi kincsekben, például vas, cink, réz, kősó. A Wieliczkai sóbánya Európa egyik legrégebbi bányászati üzeme, melyet a 13. században létesítettek, mára szinte egy teljes várost tartalmaz a föld alatt. Évszázadokon keresztül volt az ország gazdaságának forrása, jelenleg az egyik legismertebb és legszívesebben látogatott turista látványosság. Csodálatosan díszített kápolnák, varázslatos földalatti tavak, sóba faragott szobrok és domborművek tarkítják a látogatók számára is hozzáférhetővé tett útvonalat.
Itt található a maga nemében egyedülálló földalatti gyógyüdülő, a sóbánya mélyén esküvőket, bálokat, koncerteket és egyéb rendezvényeket is tartanak.

Lengyel tradícionális ételek közé tartozik a céklaleves, a bigosz, vagy a pierogi (derelye, lengyel pirog).

A világra nagy hatást gyakorló, híres lengyel személyek között találjuk például a csillagász Kopernikuszt, a radioaktivitás úttörő kutatóját, Marie Curiet, a zeneszerző Chopint, a filmrendező Roman Polanskyt és Krzysztof Kieslowskit, valamint a néhai pápát, II. János Pált.

Körutazás Lengyelországban, Krakkó, Zakopane városlátogatás busszal