Last Minute  utazások
utolsó helyek

Részletek

Akciós olaszországi utazások

Részletek

Horvátországi utazások
19.990 Ft-tól

Részletek

Olaszország busszal
körutazás és városlátogatás

Részletek

Tengerparti utazások és nyári programok
- buszos nyaralás 2024 -

Részletek

Németország

A Német Szövetségi Köztársaság (németül Bundesrepublik Deutschland) Európa vezető, s a világ negyedik vezető ipari és gazdasági nagyhatalma (az USA, Kína és Japán után), Közép-Európában fekszik. Északon az Északi-tenger, Dánia és a Balti-tenger, keleten Lengyelország és Csehország, délen Ausztria és Svájc, nyugaton pedig Franciaország, Luxemburg, Belgium és Hollandia határolja. Nyugat-Németország az Európai Unió egyik alapító tagja volt. Fővárosa Berlin, jelentős nagyvárosok még München, Köln, Hamburg, Frankfurt am Main és Stuttgart.

A világon a második legnagyobb komló termelő, az ország híres a minőségi söreiről. Bortermelésre tizenhárom borvidéke ad lehetőséget, ennek megfelelően a helyi borkínálat is igen sokszínű.

Németország a szülőhelye Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms és Richard Wagner szereszerzőknek, mind meghatározó szerepet töltöttek be az európai klasszikus zene világában. Nem kell sokat keresgélnünk, ha nagy német gondolkodók, vagy írok neveit keressük, például Luther, Goethe, Nietzsche, Kant, Brecht, Schiller, Thomass Mann.

Német körutazás, Drezda városlátogatás